DienstenVelgenserviceStralen en poedercoaten

Stralen en poedercoaten

Velgen poedercoaten

Velgen spuiten is een bekende optie, maar zeker niet de beste. Velgen poedercoaten is veel duurzamer. Deze manier van oppervlaktebehandeling resulteert zich niet alleen in een strak resultaat, maar zorgt ook voor een langere levensduur. Na de behandeling beschikken uw velgen over een perfecte duurzame deklaag, wat een betere profiel- en kantdekking garandeert dan natlak. Uw velgen zijn hierdoor beter bestand tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf. Lees hier meer informatie over natlakken en poedercoaten.

Extreem veelzijdig met onbegrensde mogelijkheden!

Werkwijze velgen stralen en coaten

Voordat we gaan poedercoaten is een juiste voorbehandeling essentieel. Dit doen we middels chemisch ontlakken en/of stralen. Hiermee maken we de velgen vrij van bijvoorbeeld roest of de oude laklaag. Met glasparel stralen wij uw velg, zodat de poedercoating beter hecht. Van den Berg kiest voor glasparel, omdat dit een fijne structuur heeft en zorgt voor een strak resultaat. Vervolgens coaten wij uw velgen met een paar lagen. De eerste laag is een epoxylaag, tegen oxidatie van aluminium. De tweede laag is de door u uitgekozen kleur en de derde laag is blanke lak laag. Deze laag zorgt voor extra bescherming tegen krassen, steenslag en meer.

Kleurmogelijkheden poedercoaten

Velgen poedercoaten kan in iedere gewenste kleur, glansgraad, metallic- en structuureffect. Wij beschikken over alle RAL en NCS kleuren. Zo kunnen wij uw velgen in alle merk specifieke kleuren coaten. Maar ook in een kleur naar wens. Goud, brons, candy red, black chrome, standaard zilver of gloss black, evenzeer een combinatie van kleuren of een chroomlook is mogelijk. Kunt u niet beslissen of wilt u  even in onze showroom kijken? Kom langs en bekijk de mogelijkheden. Wij geven u graag advies!