DienstenStralen & PoedercoatenPoedercoaten en natlakken

Poedercoaten en natlakken

Poedercoating is breed toepasbaar

Staal, verzinkt staal, aluminium, rvs, sendzimir hebben het niet gemakkelijk. Zon, regen en wind werken corrosie in de hand. Ook langdurig gebruik kan krassen of slijtage veroorzaken. Door deze metalen van een beschermende coating te voorzien wordt de levensduur aanzienlijk verlengd en zien ze er bovendien fraai uit.

Poedercoaten of natlakken?

Poedercoating is elastisch, slijt-, slag- en stootvast, goed bestand tegen chemische belasting en uitermate geschikt voor plaatsten met een verhoogde kans op beschadigingen. Zowel voor buiten- als binnen toepassingen is poederlakken ideaal. Van den Berg richt zich zowel op de zakelijke markt als de particuliere klant. Voor het poedercoaten van velgen verwijzen we u graag naar onze velgenservice.

Poedercoaten is duurzaam en milieuvriendelijk

Poedercoat kleurmogelijkheden

Van den Berg beschikt over oneindig veel kleermogelijkheden, glansgraden, metallic- en structuureffecten. Onze coatings zijn verkrijgbaar met diverse decoratieve- en functionele eigenschappen. Wij beschikken over alle RAL en NCS kleuren. Goud, brons, candy red, black chrome, standaard zilver of gloss black, evenzeer een combinatie van kleuren of een chroomlook is mogelijk. Kom langs en bekijk de mogelijkheden. Wij geven u graag advies!

Wat is poedercoaten?

Iedereen kent statische elektriciteit, die vervelende schok als u een autoportier opentrekt. Bij poedercoaten gebeurt hetzelfde, maar dan net even anders. Wij maken gebruik van een elektrostatisch spuitpistool die statische lading opwekt. Hierdoor blijven poedercoatdeeltjes kleven aan het materiaal. Na het aanbrengen gaan de producten in de oven en worden deze verwarmd op plusminus 200°C met een gemiddelde duur van 20 minuten. De duur en temperatuur hangt af van het type coating en de eigenschappen van het materiaal.

Natlakken

Poedercoaten is niet voor alle materialen geschikt. Naast ons ruime assortiment poedercoatkleuren beschikken wij ook over de grootste kleurenbibliotheek van Sikkens AkzoNobel. Bijzonder belangrijk is het volautomatische mengmachine Daisy Wheel, dat systematisch de juiste kleur bepaalt.

Wilt u meer informatie over poedercoaten of natlakken neem contact met ons op.