DienstenStralen & PoedercoatenChemisch ontlakken en stralen

Chemisch ontlakken en stralen

Metaal stralen: glasparelstralen, gritstralen of zandstralen? 

Een juiste voorbehandeling is essentieel voor de kwaliteit van uw metalen. Kies daarom voor stralen of chemisch ontlakken. Om een product vrij te maken van roest, oude verflagen of walshuid moet het worden gestraald. Onder hoge druk wordt er een stoom van (schurende)korrels op het werkstuk geblazen, zodat ongewenste lagen verdwijnen en het oppervlak wordt opgeruwd. Voor metaal stralen gebruiken wij bij voorkeur glasparel, dit heeft een fijne structuur en zorgt voor een strakke finish!

Aluminium stralen

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van verscheidene metalen, waaronder het non-forrometaal aluminium. Vanuit onze kennis en ervaring weten wij dat de oppervlaktebehandeling per metaalsoort een verschil kan maken, daarom is een juiste behandeling cruciaal!

Stralen of chemisch ontlakken

Stralen is een optie bij beperkte hechting van de coating. Als het materiaal behandeld is met meerdere lagen poedercoating is ontlakken een betere oplossing.

Stralen en poedercoaten

Stralen of chemisch ontlakken zorgt ervoor dat het materiaal klaar is voor de vervolgbehandeling spuiten of poedercoaten. Bovendien is het materiaal dan duurzaam beschermd tegen roest, vuil en weersinvloeden van buitenaf.

Wij adviseren u graag wat de beste oplossing is voor uw project! Neem contact met ons op.